Friday, December 23, 2011

final!!!!

Posted by Marlya Asri at 10:40 AM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum....
da lama kan aku x mng'update' blog aku yg serba coklat nie...huhuhu
emm,,untuk pngetahuan korang, skrg nie final exam u aku da nk dekat,,huhu (amat takut sbnrye)
aku rasa mcm byk lg benda nk kene baca n study nie,,huhu
aku cuma harap kan korang sume doakn lah utk aku semoga mudah-mudahn aku dpt dipermudahkn dn dpt jwb dlm exam final nnt yek,,aminn...
 untuk kawan2 aku gak,,good luck 4 ur final...semoga Allah juga mempermudahkan urusan kalian...aminn


Sunday, November 27, 2011

~azamku~

Posted by Marlya Asri at 3:49 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalammualaikum~
bismillahirrahmanirrahim...

dengan nama Allah aku mulakan coretan ku ini..untuk pengetahuan korang, hari ini adlah awal muharam bg tahun yang ke 1433H...korang puasa tak hari ini?? alhamdulillah kepada sesiapa yang berpuasa pada hari ini kerana terdapat fadhilat padanya.. Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun. besar kan fadhilat nya?

pada tahun baru ini, aku ingin berazam pada diriku..aku ingin berubah menjadi sesuatu yang lebih baik lagi,,huhu
semoga Allah memperkenankan doaku ini,,aminn
Ya Allah, semoga KAU tempatkanlah aku, keluargaku, guru2 ku, serta sahabat2 ku dikalangan orang yang beriman..dan permudahkan setiap urusan kami..semoga tahun baru ini akan mendidik kami untuk mnjadi yang lebih baik lagi..semoga tahun2 yang lepas mnjadi pengajaran buat kami untuk kami tidak mengulanginya kembali..sesungguhnya engkaulah MAHA MENGETAHUI akan sesuatu...aminn

wahai keluaraga & sahabat yang disayangi, semoga rahmat Allah sentiasa merahmati kalian..insyaAllah..
sesungguhnya aku ingin mnjadi seorang wanita yang solehah, yang sentiasa taat pada perintah Allah..dan kedua ibu bapaku...=)



ok lah,,sehingga berjumpa lgi...setakat ini sahaja coretanku pada kali ini..^_^
minta maaf kalau ada tersalah tulis..

Wednesday, November 16, 2011

~memori 15/11~

Posted by Marlya Asri at 3:15 PM
reaksi korang? 
3 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum,,,

emm,,semalam 15/11 kan kawan2?? emm,,msti pelik kan sebenarnye ade ape ngn tarikh tu? sebenrnye semalam adalah tarikh yg sama aku kenal dgn sorang bestfriends aku nie..kiteorng kenal waktu sekolah menengah lg..15/11/2006...skrg nie dah masuk 5 tahun aku ngan dia berkawan...kiteorang just kawan je xpernah lebih dr tu..lgpun buat masa skrg aku lebih selesa berkawan dgn insan yg bernama lelaki ni..huhu

dia mmg seorang yg baik, pndai la buat lawak jugak, penyabar jugak la kot..sebenarnya semua ciri2 yg aku suka ada kat dia..cuma dia xde janggut je la..emm,,tp aku ngan dia tetap kawan smpai sekarang walaupun aku banyak kali jugak buat dia terasa...mintak maaf ye kawan...saya suka kwn ngn awak..
dan terima kasih sebb sabar dgn sy..huhu
jgn salah aggap taw,,aku dgn dia mmg kawan je walaupun kami da kawan smpai 5 tahun..dulu pernah jugak la ade 'relationship' tuh,,tp sekejap je sbb mcm x berapa selesa..huhu lagipun islam pun xbenarkan ade 'relationship' mcm tu sebelum kahwin kan? bercinta lepas kahwin lagi seronok..hehe

tp sekarang kami da jarang contact,,tp still ade la contact walaupun jarang..dia skrang da belajar jauh..kat sebuah negara arab..emm,,sy doakan awak berjaya dunia dan akhirat dan capai matlamat awk..aminn
kalau ade jumpe seseorang yg awk suka kat sane jgn lupe taw bgtau sy!!hehe sy sentiasa doakan awk bahagia...insyaAllah~
sbnrnya entry kali nie aku tuju khas untuk kawan aku tu,,dan aku nk ucapkan terima kasih byk2 kat dia sbb sudi jadi kawan aku walaupun aku byk kali buat dia terasa...huhu sory=(
aku da baca entry yg dia postkn dn rasanya dia da jumpe seseorg yg dia suka kot,,dan aku doakn dia bahagia dgn sesiape yg dia suka tu..aminn

ok lah,,xde ape da nk cerita kat cnie..sehingga berjumpa lagi!! daa~
assalamualaikum~

Saturday, November 12, 2011

balik,,balik dan balik....

Posted by Marlya Asri at 11:43 AM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum~
bismillahirrahmanirahim....

sudah seminggu berlalu hari raya aidiladha..takbir dah x kedengaran lagi..tp assignment aku pulak x siap2 lagi..huhu...maaaakkkk mcmne nie mggu dpn da start kelas...huhu esok aku da balik ke nilai..sekejap nye lah mase berlalu..rasa mcm nk pause je sekejap..kalau lah masa bole diundur dan di pause..(tp tu lah xleh ckp 'kalaulah' sbb mcm x brsyukur lak kn)huhu ya ALLAH aku brsyukur...esok aku naik bas ke seremban sorang2..huhu first time pulak tuh balik sorang2..mak aku ckp bole ke balik sorang2? mak aku ckp law mggu nie dpt gaji, bole la hantar aku ke nilai,,tp aku ckp la,,xpe la ma,,nk hidup berdikari, lgipun tiket bas pun da beli kan..membazir je..tp sbnrnye aku buat2 berani je, dlm hati takut gak nak naik bas sorg2 esok..huhu.. ya Allah semoga perjalanan ku pada hari esok berjalan dgn lancar dan selamat smpai ke nilai...aminn

kawan2 esok kite jumpe kat usim yek!! rindu kat korang sume..pastu jgn lupe bwk mknn raya blik taw..yg duduk kat sutera indah terutama sekali jgn lupe taw..ye asmaa, syalid, fizah,dila dn mumtaz...hehehe
syalid,,rndu nk mkan kek coklat ko..ngee~

ok lah,,jumpe lagi yek!! asgnment a.k.a kerja sekolah berlambak nie..tgh menunggu utk disiapkn je..huhu

asslamualaikum..

Thursday, November 3, 2011

~kenangan zaman kecik2~

Posted by Marlya Asri at 8:24 AM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum kpd sume pembaca!!

hari nie selepas solat subuh, aku dan roomate aku sembang2 la...kiteorg sembang pasal zamn kecik2...pg nie aku xde kelas..hehe (mcm seronok la kan),,ye la sbb kelas aku petang nie ngn mlm je..hoorayy!! ngee
sebab tu la aku boleh citer kat korang sume seawl pagi nie..sebb sebelum2 nie aku jrg la nk post entry pg2 cmnie..hehe

ok,,sbnrnya kali nie aku nk cerita psl kenangan aku waktu kecik2 dulu..tetiba tringat zaman kecik2 dulu..memang seronok..rasa mcm nk balik je zaman tu..huhu
pernah x korang waktu kecik2 dulu makan gula2 kat bawah nie?? bila da umur skrg nie, aku rindu sgt nk mkn gula2 mcm yg aku post kan kat bwh nie..

10sen dpt 2..hehe


skg harga roka da mhl..huhu 30sen 1..



xtaw la ade lg ke x skrg



yg ats nie skit gigi law nk gigit ye..huhu


da lama x mkn gula2 yg bentuk 8 tuh~



suka yg nie, bila masuk mulut, rase meletup2 kat lidah



gula2 nie da jrg nmpk,,ade lg ke?







sweetgum nie best kn? da la murh..hehe



sebelum nk gi skolh agama rendh mesti beli byk2..wat bekal mase prjlnn..hehe








antara keropok2/jajan yg aku mkn



keropok durian!! suka3



yg nie pun sedap jugak!!


sebenrnya ada byk lg, tp tu je la yg mmpu aku cri kat dr.google chrome..hehe
ok, aku harap korang enjoy entry aku kali nie! k la, sehingga berjumpa lgi..
assalammualaikum~

Thursday, October 27, 2011

~JODOH~

Posted by Marlya Asri at 8:37 AM
reaksi korang? 
4 orang komen pasal cerita kat atas
Bismillahirrahmanirrahi~
Asslamualaikum...

hari nie tibe2 rasa nak menulis dan meluahkn apa yg aku rasa..hehe aku xtaw la kalau apa yg aku nk tulis nie korang rasa jiwang, tp bagi aku x kot sbb nie juz luahan dan pengetahuan je..korang perasan x ataupun aku sorang je yang perasan, sejak akhir2 nie ramai la yang bercakap soal jodoh nie..di facebook, ramai la yang pos pasal jodoh dan ada yng update status yg ala-ala jiwang jugak la kan...maybe skrang ramai da kawan2 aku semakin matang dan meningkat dewasa..(wah,,ayat xleh bla..huhu)..tp betol la, ramai jugak la kawn2 aku yg skg nie da nk kawen..jodoh dyeorng da smpai..alhamdulillah.. tp ade jugak la yg mengeluh kenapa la xde orang yang minat kat dye..mybe xde jodoh kot..nie lah manusia selalu lupa qada' dan qadar yang Allah tntukan..setiap manusia itu Allah dan tntukan jodoh mereka..firman Allah s.w.t : "Maha suci Allah yang menciptakan berpasang-pasangan semuanya, di antara apa-apa yang ditumbuhkan dan dari diri mereka sendiri dan dari apa-apa yang tidak mereka ketahui". (Surah Yaasin: 36)


mungkin ada hikmah Allah melambatkan jodoh seseorang itu..mungkin Allah ingin memberikan yang terbaik untuk hambanya...tp kita pun kalau nak pasangn yang baik, kita kene lah perbaiki diri jugak dan jadi yang terbaik..sebab perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat.. 


tp mesti ada yang tertanya2 kan, nape ada je yang perempuan yang jahat kahwin dengan yang baik? ok, kita fahamkan ayat Al-Quran dibawah ini: 



Surah an-Nur; ayat 3 yang bermaksud:

"Laki-laki berzina tiada berkahwin melainkan dengan perempuan berzina pula,atau perempuan musyrik.Perempuan berzina tiada berkahwin, melainkan dengan laki-laki berzina pula atau laki-laki musyrik.Yang demikian itu diharamkan atas orang-orang yang beriman."

Ayat tersebut tidak bermaksud lelaki yang berzina hanya mesti berkahwin dengan wanita yang berzina dan wanita yang berzina hanyalah boleh berkahwin dengan lelaki yang berzina sahaja. Jumhur ulama mengatakan,hukum ayat itu telah dimansuhkan oleh Allah s.w.t.. Ia dimansuhkan oleh Allah s.w.t dalam Surah an-Nur; ayat 32 dan 33 yang bermaksud:


"Dan kahwinlah orang-orang yang sendirian di antara kamu dan hamba sahaya lelaki dan perempuan yang soleh.Kalau mereka miskin,nanti Allah akan memberikannya kekayaan dari kemurahanNya dan Allah itu luas pemberiannya dan Maha Tahu.Orang-orang yang tiada memperoleh belanja, hendaklah menjaga kehormatan (jangan berzina),sehingga Allah memampukan mereka dengan kurniaNya.Hamba-hambamu yang menuntut mukatabah (kemerdekaan dengan pembayaran wang), hendaklah kamu terima,jika kamu ketahui bahawa ada kebajikan pada mereka.Berikanlah kepada mereka harta Allah,yang diberikanNya kepadamu.Janganlah kamu paksa hamba-hambamu berzina,jika mereka menghendaki kesucian,supaya kamu mendapat harta benda waktu hidup di dunia.Barang siapa memaksa mereka,maka Allah sesudah paksaannya itu Pengampun lagi Penyayang."

dengan mansuhnya ayat itu, maka tiadalah orang jahat jodohnya dengan yang jahat dan yang baik dengan yang baik, dan kita hendaklah mengetahui bahawa sesungguhnya Allah itu MAHA PENGAMPUN LAGI MAHA PENYAYANG..orang yang jahat pabila mereka bertaubat tetap akan menjadi seorang yang baik jugak~
kita jugak haruslah sentiasa berdoa semoga mendapat jodoh yng baik..

sape2 yg nk dicepatkn jodoh boleh amalkn ayt diatas ye~


suami idamanku:-

- seorang yang beriman( islam semestinya)
-memahamiku
-bole mnjadi imam dan pemimpin yang baik kepd keluarga
-sentiasa bersederhana dalam kehidupan
-tidak belagak dan peramah
-bertanggungjawab dan berkeyakinan
-sedap mata memandang
-mesti ada janggut..hehe =P
(demand x??, bg aku xkot,,heheh)

cam sweet je kn..=)


ok lah, itu je yg aku nk luahkn..sehingga berjumpa lagi~ ^_^ 
assalammualaikum~

Friday, October 21, 2011

~minggu yang mem'busy'kan~

Posted by Marlya Asri at 9:28 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum~

da lama aku x update blog nie..da berapa bulan yek..da bersawang da aku rasa..huhu emm, sejak akhir2 nie aku mmg busy..biasa lah masuk sem baru kan..lagipun banyak jugak la program yang aku join..setiap hari minggu mesti aku xde dalam bilik..member bilik pun hairan..antara program yang aku join, program keusahawanan dan aku jugak jadi facilitator utk orientasi budak tahun 1..

waktu program keusahawanan hari tu, mmg byk jugak la maklumat yang aku dapat..memang program tu terbaik dari ladang lah~ hehe..pastu mggu berikut nya aku jadi faci lak..best2 jugak, penat pun ye jugak.. haa,,waktu tengah buln 9 hari tu, aku pegi pangkor taw..tp bukan bercuti la..aku pergi under kelab..pergi sana pun sebab kursus induksi..wajib..tp mmg seronok la..aku pergi selama 4 hari 3 malam..kat sana byk jugak la aktiviti yang aku wat..antara aktiviti yang aku wat ngan kwn2 kelab USRP..kiteorg snorkling, berkayak, survivor, kene berkerja sbb kene dptkn rm100 setiap kumpulan..tp sume tu mmg best lah..merasa jugak pengalaman berkayak dan survivor dekat ngan tokong cina dan dekat jugak ngan hutan...huhu

aku rasa setakat nie tu je la yang aku wat kot time setiap cuti minggu bulan 9 dan 10 nie..law ade pape cite yang best ke nnt aku cerita taw~ ok tata..
assalamualaikum...

Tuesday, June 28, 2011

~OMG!! already 20 years old??

Posted by Marlya Asri at 5:14 PM
reaksi korang? 
7 orang komen pasal cerita kat atas
Assalammualaikum dan salam sejahtera!! hehe

Nk taw x kawan2,,aku da matang skrg!!hehe aku da brumur 20 tahun!! So pas nie aku kene jadi matang la en..hehe ok,,meh cnie aku nk cite kat korang sume ape yg da jadi kat aku time birthday aku..huhu..aku rase taun nie la yg aku plg hepy celebrate aku punye birthday..ngee

Semlm adlh birthday aku,,27/6…tp aku clebrte ngn fmly aku awl cket..kiteorg  smbut 25/6(ary sbtu ary tue),,fmly aku clebrte birthday awl sbb aku nk blk da ary ahd tu..haa,,lupe lak nk gtaw korang..aku nie ade twin taw..so, kiteorg clbrte same2 la ary tu ngn fmly..kiteorg wat party kecik2 je..tp mmg hepy sgt sbb dpt clbrte ngn my family,,hehe suke3!!

Ok,,next day..aku pun balik la ke usim..ahd mlm tu aku tido awl la gak..pastu mlm tu dlm pkol 12, aku dgr ade org ketuk pntu bilik aku..frst tu aku wat xtaw je r..mls nk bukk pntu,,nk suh roomte laen yg gi bukk..tp mmg hampa r,,dyeorg wat xtaw je,,tido mati ke ape ntoh,,huhu pastu aku pn g r bukk,,tp aku juz pulas tombol tu je..pintu tu aku mls nk bukk, pastu aku smbung tido blk..rupe2 nye dyeorg brpakat mmg nk suh aku bukkkn pntu tu, sbb dyeorg nk wat surprise kat aku..huhu mmg terharu bile dyeorg sume nyanyikn lagu hepy birthday kat aku smbil bwk kek..huhu syalid, asmaa, mumtaz n sue…syg korg sgt3!!

Pastu kiteorg pun mkn la kek..pas mkn, dyeorg suh aku basuh sume pnggn..dlm hati sabor je r,,tp xpe r,,dyeorg da pent2 clbrte kat aku,,so time nie r lak aku tolg dyeorg en,,emm mlm tue rmi r gak yg send msg wish kat aku..xmnympat aku nk rply msg dyeorng, mmbr aku, sue da suh aku g toilet bsuh pnggn td..aku pn pegi je la smbil bwk pnggn n nset(sbb nk rply msg kwn).. tibe2,,aku rse bju aku abis bsh!! oh,,tidak!! Dyeorg mmg kenekn aku cukup2!! Ade ke patut mndikn aku ngn air sabun…huhu mmg kejam…tp pape pn korg memg terrbaek!! Syg korg!!huhu  mndi ngn air sabun nie aku xkn lupe smpi bile2…huhu

kek nie de someone bg kat aku,,tp bukn bole mkn pn sbb nie skdr gmbr hiasn je,,huhu

Thnks to all my fren and my lovely fmly..syg korg ketat3!!  p/s wat asmaa, buln 9 nnt ko lak yg kene,,hehe tggu taw!! Hepy birthday to me n my sweet twin Diana…^_^

cube korg teka mne stu aku n my twin diana..hehe

nie lah asma n syalid yg suke kenekn aku..huhu
tp aku syg korg!!


Wednesday, May 25, 2011

~my bff~

Posted by Marlya Asri at 9:29 PM
reaksi korang? 
3 orang komen pasal cerita kat atas
lame da aku x menconteng kat blog nie…hehe tetbe aku rase nak cerite serba sedikit pasal “my bff”,,hehe…semua org ade bff masing2 kn? Aku pun ade gak..kiteorang salu b’sama x kira wat ape pun..pegi kelas sama2, pegi makan same…hehe ok nk taw x sape bff aku tu? Haa,,meh cnie aku nk cite sal dyeorg…

name bff aku yg 1 ialah nurul asmaa binti kasmon,,hehe ciap name pnoh agi aku letak..dye nie mergkap jugak roommate aku,,dari sem pas smpai la msuk short sem nie kiteorg same bilik..dye nie budk johor..ank bongsu, tp xde la mnje sgt kot…sem leps dye x same kls ngan aku, tp sem nie kiteorg same kelas..taun pas pun x bape nk rpt sgt, sebb jadual kels laen..taun nie bile da same kls baru la rapat..pegi mane2 mesti same..sebenarnye kiteorrg bukn rapat b’2 je..tp b’3..hehe yg lagi sorg tu name dye lak siti aysyah binti alidan..kiteorg pggil dye syalid,,name glamour dye r tu,,hehe dye pun dak johor gak…sem pas kiteorg same kelas, tp xrpt mcm taun nie..kiteorg salu bertiga..smpi kdg2 tu ade mmber igt aku nie budak johor..pdhl aku org Pahang…kdg2 tu aku de gak tpu ckp aku nie dak johor...hehe kiteorg kdg2 tu ade gak gdoh2, tp tu pn skjp je..gdoh2 mnje la katekn,,hahaha…walaupun kdg2 kiteorg ckp pakai maen lepas je, tp kiteorg taw tu sume cume gurauan je,,x amik aty pn…aku syg sgt kat dyeorg..

emm,,aku de gak sorg mmber baek laki..bg aku dye baek sgt, kdg2 klaka,..tp skg dye jauh, menuntut ilmu la katekn…dye salu sebut ‘roti’..da jadi habit dye la kot..aku knl dye dr skol mngh ag..wlupn kiteorg duk jauh, tp alhmdulillah still contact ag..,tp kiteorg juz kwn je taw, xlbey dr tu..=)
asmaa, syalid n encik roti, aku syg kat korg sgt2..korg la kwn dunia akhirat aku..aku harap bile 1 ary nnt law kite lost contact, korg x lupekn kat aku nie yek..law pape pn yg trjadi aku tetp syg kat korg..=)

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang
mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita
ke jalan Allah.

asmaa,syalid,aku



Thursday, April 28, 2011

~ehem,,ehem...hipokrit??~

Posted by Marlya Asri at 5:42 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
Hipokrit??? Emm,,tengah aku duk mengelamun wktu study akaun(time study pn smpt ag mengelamun) tetibe lak aku t’pikir pasal mnde alah nie,, so, aku pn bnti jap study, lalu on ‘si comey’ ak…maka tangan pun menggatal nk menekan badan ‘si comey’ nie,,,so, dibwh nie la hasilnye,,huhu

Pernah x dgr statement mcm nie?? “aku xsuka jdi hipokrit!!”, “aku bukn seorg yg hipokrit ye..”…”dn jugak,,”eeww,,hipokrit? Not my type la”…sbnrye ade pe ngn hipokrit nie…pe mnde hipokrit nie? Sjenis kuih ke?...huhu emm,,msti kite salu dgr en prktaan ‘hipokrit’ nie..even ak pn xsuka ngn mnde nme ‘hipokrit’ nie…tp tu la manusia salu xmngaku yg diri sndiri tu sbnrye hipokrit gak…walaupn dye ckp dye x hipokrit, sbnrye dye hipokrit sbb dye ckp dye x hipokrit,,,phm x ayt aku nie? Law x phm, wat2 phm je la yek..hehehe

Yg sbnrye,,,,,,dragon ball ade 7 bijik sumeye,,,,eh pe ak melalut nie,,,tak,tak..yg sebenrye setiap kat diri manusia tu ade sifat hipokrit nie,,cume sedar ngn x sedar je…law spe ckp xde tu, mmg hipokrit dye lbey tggi kot dri menara eifel kat kota paris tu, tak pun menara klcc,,huhu emm,,aku pn mmg xsuke ngn hipokrit nie,, tp sbgai seorg manusia, aku pn tetp x lari dr mnde alah nie,,huhu sbgai cntoh, korg xsuke cover2 nie,, ye la cam hipokrit lak en ble cover sopan..pdhl korg nie sorg yg riuh dn teerrrlampau permh la…tp xkn la ble dpn mak mertua korg nk wat pergai x senonoh cm tu lak en,,msti nk kene ayu+sopan en,,haa kat situ da nmpk hipokrit nye…

Contoh yg laen lak,,waktu solat…korg sorg yg xpakai tudung a.k.a free hair…tp ble ngadp YANG MAHA PENCIPTA, korg pndai lak tutup rmbut korg tu,, bukn setkt rmbut, tp habis seluruh bdn tutup…haa,,kat situ pn da nmpk da yg korg nie sebnrye hipokrit…kat luar tayang2 rambut tu tp time nk solt pndai lak tutp,,konon nk jage aurat ngn ALLAH,,tp prnah terpikir x yg korg sbnrye hipokrit kat diri korg sndiri..

Nk contoh yg laen ag?? Ok,,contoh yg laen lak,,, korg x suka jd pengotor,,tp hakikatnye korg sebnrnye seorg yg pengotor, buang sampah merate2…law ade nmpk smph pn, buknnye nk kutip, ckp “eh, tu bukn smpah aku, wat pe nye ak nk kutip lak??” haa,,tu lah slh seorg manusia yg suke mncemrkn alam sekitar,,ckp yg ‘aku cintakn Negara aku’ tp tetp mencemrkn alm sekitar kat Negara sendiri gak,,huh hipokrit jugak jadinye,,ish3…ape nk jadi….

Haa,,lagi satu contoh,,bape byk lagi da aku nie,,,,emm korg ckp korg syg kat ALLAH dan RASULULLAH, tp korg tetp wat maksiat gak, tetp  x ikut ape yg di suruh oleh NYA gak en,, pastu korg ckp korg syg kat IBUBAPA korg, tapi tetp xdengar nasihat mereka gak en, kadang2 depan mak ayah, pijak semut pn mati( tunjuk baek la) tp belakang mcm ape da,, mak ayh anta suh pegi belajar, tp ponteng, melepak x tentu hala..ishh3 pe la nk jadi,, hipokrit tol ngn diri sndiri,,huuhu

Haa,, lagi satu yg suka b’talam b’juta2 muke nie,, depan kawan tunjuk baek, belakang kawan lak kutuk2…itu namenye pengecut sbnrnye der,,law kawan tu ade wat salah jgn la ktuk kat belakang, menambah kn dosa yg sedia ade je,, gtaw la kat dye sbnrye korg xsuke pe yg dye wat..jgn la jd hipokrit..ckp xsuke jd hipokrit en,,,ishhh3



Aku pn sbnrye bukn la sempurna pn,,’no body perfect’ kat dunia nie,,,tp xsalah kn law nk tegur n gtaw mnde yg betul?? Aku ckp nie pn utk diri aku sndri gak, mntak maaf la law ade t’salah ckp ataupn de wat korang terase….kte sbgai seorg manusia kenelah saling tegur menegur, bru lah merapatkn ag silaturrahim tu,,”ukhuwah fillah Abadan abada” la kate kan..=) kadang2 tu jugak kite kenelah jadi hipokrit walaupn mnde tu kite xsuke sgt..,tp jadilah hipokrit yg mmbawa kpd kebaikn jgn lah yg membawa kpd keburukan yek...

Emm,,ok lah..mase utk smbung blk study aku yg t’tgguh td,,jgn jd cam aku taw, time study smpt ag nk mengelamun,,,hehehe k,,daaa~~  assalamualaikum…



Sunday, April 17, 2011

~exam oh exam~

Posted by Marlya Asri at 4:27 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum kawan3!!

da lme ak x menconteng kat cnie,,,hehe emm almaklum lah final exm aku pn da nk dekat...kene siapkn assgnment..alhamdulillah sume assgnment da pn ciap....aku exam 26/4 nnt... ase b'debar2 je...tp ntoh la nape makin nk dekat ngn exam nie,, makin cam malas je..huhu  marlya!! jgn cam tu,,rajin3,,don't malas3!!huhu
emm ok lah xtaw da nk tulis pe...buku pn da memanggil2 suh ngadap..,kepde kwn3 seperjuangan,,gud luck 4 ur exam,,wat betoi3 taw..,semoge Allah mempermudahkan setiap urusan kalian..aminn....doakn untuk aku jugak ye kwn2!! =)

ya Allah,,kau permudahkanlah hambaMu ini dalam menempuhi setiap ujian yang Kau berikan kepadaku,,permudahkanlah juga setiap urusanku,,dan jauhkanlah daku dri sebarang kecuaian dan kecelekaan,,,amin ya rabbal alamin...






Friday, April 8, 2011

‎~Success~

Posted by Marlya Asri at 12:29 AM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas





A Saying of Prophet Muhammad (PBUH)

Khalid bin al-Walid narrated the following hadith:

A Bedouin came one day to the Prophet (PBUH) and said to him, “Oh Messenger of Allah! I’ve come to ask you a few questions about the affair of this Life and the Hereafter.”
He (PBUH) replied, “Ask what you wish.”

“I’d like to be the most learned of men.”
“Fear Allah, and you will be the most learned of men.”

“I wish to be the richest man in the world.”
“Be contented, and you will be the richest man in the world.”

“I’d like to be the most just man.”
“Desire for others what you desire for yourself, and you will be the most just of men.”

“I want to be the best of men.”
“Do good to others and you will be the best of men.”

“I wish to be the most favored by Allah.”
"Engage much in Allah’s praise, and you will be most favored by Him.”

“I’d like to complete my faith.”
“If you have good manners you will complete your faith.”

“I wish to be among those who do good.”
“Adore Allah as if you see Him, If you don’t see Him, He sees you.
In this way you will be among those who do good.”

“I wish to be obedient to Allah.”
“If you observe Allah’s commands you will be obedient.”

“I’d like to be free from all sins.”
“Bathe yourself from impurities and you will be free from all sins.”

“I’d like to be raised on the Day of Judgment in the light.”
“Don’t wrong yourself or any other creature, and you will be
raised on the Day of Judgment in the light.”

“I’d like Allah to bestow His mercy on me.”
“If you have mercy on yourself and others, Allah will grant
you mercy on the Day of Judgment .”

“I’d like my sins to be very few.”
“If you seek the forgiveness from Allah as much as you can, your sins
will be very few.”

“I’d like to be the most honorable man.”
“If you do not complain to any fellow creature, you will be the most honorable of men.”

“I’d like to be the strongest of men.”
“If you put your trust in Allah, you will be the strongest of men.”

“I’d like to enlarge my provision.”
“If you keep yourself pure, Allah will enlarge your provision.”

“I’d like to be loved by Allah and his messenger.”
“If you love what Allah and his messenger love, you will be among the beloved ones.”

“I wish to be safe from Allah’s wrath on the Day of Judgment.”
“If you do not lose your temper with any of your fellow creatures,
you will be safe from the wrath of Allah on the Day of Judgment.”

“I’d like my prayers to be responded.”
“If you avoid forbidden actions, your prayers will be responded.”

“I’d like Allah not to disgrace me on the Day of Judgment.”
“If you guard your chastity, Allah will not disgrace you on the Day of
Judgment.”

“I’d like Allah to provide me with a protective covering on the Day of
Judgment.”
“Do not uncover your fellow creatures faults, and Allah will
provide you with a covering protection on the Day of Judgment.”

“What will save me from sins?”
“Tears, humility and illness.”

“What are the best deeds in the eyes of Allah?”
“Gentle manners, modesty and patience.”

“What are the worst of evils in the eyes of Allah?”
“Hot temper and miserliness.”

“What assuages the wrath of Allah in this life and in the Hereafter?”
“Concealed charity and kindness to relatives.”

“What extinguishes Hell’s fires on the Day of Judgment?”
“Patience in adversity and misfortunes”


(Related by Ahmad ibn Hanbal)

|Posted by ML|



Sunday, April 3, 2011

Kisah Kita...wmv

Posted by Marlya Asri at 3:53 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas

Thursday, March 31, 2011

Malaikat & Arasy

Posted by Marlya Asri at 11:46 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
Sesungguhnya Tuhan kamu ialah Allah yang telah menciptakan langit dan bumi dalam enam masa, lalu Dia bersemayam di atas arasy. Dia menutupkan malam kepada siang yang mengikutinya dengan cepat, dan (diciptakan-Nya pula) matahari, bulan dan bintang-bintang (masing-masing) tunduk kepada perintah-Nya. Ingatlah, menciptakan dan memerintah hanyalah hak Allah. Maha Suci Allah, Tuhan semesta alam. (Surah Al-A'raf 7: Ayat ke 54)



الَّذِينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ يُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَيُؤْمِنُونَ بِهِ وَيَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا وَسِعْتَ كُلَّ شَيْءٍ رَّحْمَةً وَعِلْمًا فَاغْفِرْ لِلَّذِينَ تَابُوا وَاتَّبَعُوا سَبِيلَكَ وَقِهِمْ عَذَابَ الْجَحِيمِ






"(Malaikat-malaikat) yang memikul arasy dan malaikat yang berada di sekelilingnya bertasbih memuji Tuhannya dan mereka beriman kepada-Nya serta memintakan ampun bagi orang-orang yang beriman (seraya mengucapkan): ""Ya Tuhan kami, rahmat dan ilmu Engkau meliputi segala sesuatu, maka berilah ampunan kepada orang-orang yang bertaubat dan mengikuti jalan Engkau dan peliharalah mereka dari siksaan neraka yang menyala-nyala," (Surah Al-Ghafir 40: Ayat ke 7)
 








Thursday, March 24, 2011

~tawakal kepada ALLAH~

Posted by Marlya Asri at 7:35 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
..........السلام عليكم


kat sini aku ingin menceritakan 1 cerita yang aku telah baca kat 1 buku yang aku baru beli..kisah nie mmg memberi pengajaran kepada kita,,so selamat mmbaca dan renung2kan lah yek...kisah nya macam nie......


Hatim Asham, seorang zuhud pada zamannya, adalah seorang lelaki fakir. dia memeliki keluarga yang menjadi tanggungannya. mereka hidup dalam keadaan susah. namun begitu, dia memiliki keyakinan yang luar biasa kuat kepada Allah.


pada suatu malam, dia duduk bersama teman-temannya membincangkan haji dan ziarah ke Baitullah. perbualan itu berkesan dalam hatinya hingga dia bmaksud pergi ziarah. dia ulang kerumah dan berkata kepada keluargannya:  "jika kamu setuju aku pergi berziarah ke Baitullah, aku akan mendoakan kamu."
"ditengah kefakiran dan keluargamu yang banyak ini, hendak ke mana engkau pergi? ziaah ke Baitullah adalah wajib bagi orang yang kaya dan mampu," kata isterinya.


anak-anaknya pun membenarkan komen ibu mereka, kecuali seorang anak perempuan kecil. anak perempuan kecil itu berkata, "apa yang akan terjadi jika kita memberi izin ayah? biarkan ayah pergi ke mana pun yang dia mahu! pemberi rezeki kita adalah Allah,sedangkan ayah hanya perantara rezeki kita. Allah Maha Kuasa menyampaikan rezeki kepda kita dengan perantara lainnya."


mendengar kata-kata si kecil ini, semua anggota keluarga mereka menjadisedar dan membenarkannya. mereka mengizinkan Hatim ziarah ke Baitullah. Hatim sangat bahagia. disisipkannya perbekalan safar(bepergian jauh) dan berangkat bersama kafilah haji. para tetangga datang ke rumahnya.mereka melontarkan kata-kata celaan:
"mengapa di tengah kefakiran justeru kamu membiarkannya dia berangkat safar? perjalann jauh ini akan memakn waktu beberapa bulan. dari mana kamu mendapatkan rezeki untuk menanggung keperluan hidup?" kata mereka.


keluarga itu tentu menyalahkan si kecil. mereka berbalik mencela si kecil: "seandainya kamu tidak bercakap dan menahan lisanmu waktu itu, kami tidak akan mengizinkan ayah bepergian jauh!"
si kecil sedih mencucurkan air mata mendengarnya. kemudian, dia mengangkat kepala ke langit, mengadahkan kedua tangannya dan berdoa:
" tuhanku, mereka ini terdidik dengan keutamaan dan kemuliaan dan mensyukuri nikmat-Mu, janganlah Engkau abaikan mreka dan janganlah Engkau permalukan aku di hadapan mereka!"


saat mereka kebingungan memikirkan bagaimana mendapatkan nafkah hidup,amir- pemimpin di kota itu baru kembali dari berburu. dia kehausan. para pengawalnya pergi ke pintu riumah Hatim untuk mendapatkan air. mereka mengetuk pintu rumah. lalu, isteri Hatim bertanya di balik pintu," ada urusan apa kamu?
" amir sedang berdiri di depan pintu rumah and meminta sedikit air dari anda,"jawab mereka.
wanita itu panik.dia memandang ke langit seraya berdoa: "tuhanku, semalam kami dalam kelaparan sedangkan hari ini amir memerlukan kami dan meminta air kepada kami."
kemudian wanita itu memenuhi bejana dengan air. dibawanya kepada amir sambil memohon maaf kerana bejananya terbuat daripda tanah liat.


amir bertanya kepada para pengawal,"ini rumah siapa?"
mereka menjawab:" rumah Hatim Asham, slah seorang zuhud di kota ini. kami dengar die pergi safar ke Baitullah sementara keluarganya hidup dengan kesusahan,"jawab mereka.
"kita telah menyusahakn mereka. dan meminta air dari mereka. adalah jauh dari kewibawaan jika orang seperti kita menyusahkan kaum yang lemah ini dan meletakkan beban ke bahu mereka,"kata amir itu.


segera amir membuka ikat pinggang, dilemparkannya ke dalam rumah itu dan berkata kepada para pengawalnya: "yang mencintaiku hendaknya melemparkan ikat pinggangnya ke dalam rumah."
semua pengawal melepaskannya ke dalam rumah. ketika mereka hendak pulang, amir berkata,"semoga Allah memberkati kamu, wahai keluarga! menteri ku akan hitung nilai harga semua ikat pinggang dan mngwangkannya untuk kamu."


rombongn amir pergi dan mengucapkan selamat tinggal. tak lama kemudian si menteri kembali membawa wang hasil penjualan semua ikat pinggang.
anak kecil menangis mengalami peristiwa itu."mengapa kamu menangis? seharusnya kamu bahagia sebab Allah dengn rahmatNya telah memberi keluasan kepada kita!"tanya menteri.
"saya menangis kerana semalam kami tidur dengan rasa lapar, dan hari ini seseorang datang memerhatikan kami dan memenuhi keperluan kami. jadi, setiap waktu Allah yang Maha Penyayang mencurahkan perhatianNya kepada kami. sesaat pun Dia tidak akn pernah berpalin dari kami,"jawab si gadis kecil.


kemudian dia mendoakn ayahnya,"tuhanku, sebagaimana Engkau curahkan perhatianMu kpd kami dan telah Engkau tangani urusan kami, curahkanlah kasihMu kepada ayh kami dan tanganilah urusannya."
ayahnya ketika itu berada di tengah kafilah(rombongan). tidak ada yang lebih miskin darpdnya. dia tidak mempunyai kenderaan yg dpt dia naiki dan tidak juga punya bekal yg memadai. orang2 yg mengenalinya, terkadang mmberikan bantuan kecil kpdya.


suatu malam, pemimpin kafilah tertimpa sakit berat. doktor tidak mampu mengubatinya.
"adakah orang di antara kafilah yg ahli ibadah dan sanggup mndoakn aku?" tanya pemimpin kafilah.
"Hatim Asham, lelaki tua yg zuhud. dia ada bersama kita. cepat panggil dia!"
para ghulam(pelayan laki muda) membawanya kehadapan pemimpin mereka. Htim mengucapkan salam duduk di samping pembaringannya. berkat doa Hatim, pemimpin sembuh. oleh yang demikian, pemimin amat menyukai dan memerhatikannya.


dia memerintahkan agar disediakan keneraan utk Hatim. semua pengeluaran ditanggung pemimpin itu. Hatim bersyukur kerananya. tiap malam dia bermunajat kepada Allah sebelum tidur.
suatu hari dalam tidurnya ada yg menyeru kepadanya, "wahai hatim, org yg berbuat soleh dan bersandar kepada Kami, Kami pun meliputinya dengan kurnia. kini janganlah kamu merisaukan keluarga mu krn Kami telah memberikan penghidupan kpda mereka."


dia terbangun dari tidurnya, bersyukur, dan memuji Allah. sehabis safar, anak2 nya bergegas menyambut. mereka sgt merasa bahagia melihatnya. Hatim yg sgt mncitai ank kecilnya dibandingkan kpd yg lain, mendukungnya dan menciumi wajah si gadis kecil.
si ayah berkata kepada keluarganya:" org2 kecil kalau dilihat dari segi pemahaman dan perasaannya, mereka itu sebenarnya adalah org2 besr krn memiliki keutamaan. Allah tidak memandang kepada siapa yg ma'rifatnya paling tinggi kepada Allah".


oleh itu wahai sahabat2,,renung2kanlah kisah diatas ini,,dan ambil lah pengajaran dr nya..





Monday, March 14, 2011

~market survey + jalan2 nagn kawan3~

Posted by Marlya Asri at 10:24 AM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
......السلام عليكم


ape kaba sahabat2 arynie?? chat?hehe arynie aku nk cite pasal ape yg aku dan kawan2 aku buat semalam..
aku dan kawan2 aku kene wat market survey kat popular bookstore..kteorg wat market survey nie bknye untuk suke2 tapi ini adlh sbhgian dari assgnment kiteorg..markah utk final exm nnt..kiteorg wat market survey nie kat popular bookstore kat terminal one, seremban..


ok,,bermula la perjalann kami kesane dgn menaiki teksi ke ktm nilai...kami bertolak dalam pukul 10 pagi..kami sampai ke seremban kira2 pada pukul 11 pagi raseye,,,group aku sume skli ade 4 org,,iaitu aku, asma, suhailah dan seorg jejaka nizam namaye..asma ajak seorg kwn dye sbb nk suh jadik cmerawomn kiteorg..hehe niah nameye...

aku&asma

gambar kat atas nie waktu kiteorg kat ktm seremban

niah&suhailah

pastu kiteorg pn pegi la ke popular bookstore,,xramai sgt org kat situ sbb kebetulan hari tu ade book fair kat aras 1 kat terminal one tu..pastu kiteorg wat la questnnaire kat situ...alhamdulillah abis pn kteorg wat questnnre...pastu kteorg pegi lak turun bawah cari manager utk tye sal popular..selepas abis interview manager tu,,perot lak terase lapar..huhu pastu kteorg pn pegi la mkn..kfc jugak la jadik plihan kiteorg..


book fair popular kat terminal one

pas mkn,,kteorg jln2 jap, pastu pegi ke seremban parade lak..kteorg solat kat surau kat situ..pas solat,,kiteorg jln2...tibe2 asma bg cdgn ajak men boling..kteorg pn on je la..hehe
smpi je kat tmpt boling tu,,,dukacita bhwa ramai sgt org,,huhu dgn hampanya kiteorg pn turun la blk..pastu kteorg pn jln2, pusg je la kat mall tu..mmg bosn...
pastu lagi skli kteorg pegi ke tmpt boling tu,,kami b'nseb baek sbb ade kosong,,so pe lagi..time to play!!hehe




hehehe


emm,,mcm bese la kan tiap kali men boling mesti aku blg masuk longkang,,huhu cmne la nk bg pndi men nie..huhu tp niah mmg teror men klh nizam..haha pastu aku ngn asma nk men ag,, nizam pn join skli..,,so kteorg pn maen la wat kali kedua,,yg kali ke2 aku men nie ok la cket dri yg mule2 aku men td..huhu tp mmg seronok la smlm..
thnks to nizam coz blnje kteorg maen boling semalm,,hehe


kiteorg abiz men kira2 lam pukol 6.10..pastu kteorg g solat..pas solat kteorg pn blk..smpi je kat ktm nk beli tket,,,terkejut jugak la kn sbb ramai sgt org..kteorg pn baru la t'igt,,arynie en ary ahad,,so ramai la org blik..huhu tp nseb bek la dpt jugak beli tket..nek ktm pn b'hmpit2,,mmg pnskot..huhu
emmm,,kteorg smpi hostel nk kat kol 8 mlm....mmg penat,,tp dalam pent tu tetp seronok..hehe


itu saje la yg aku nk kongsi dgn sahabat2 sume,,jmpe lagi yekk kwn2~~ luv u so much (^_^)

~sanah helwah mai~ 13/3

Posted by Marlya Asri at 9:13 AM
reaksi korang? 
2 orang komen pasal cerita kat atas
salam,,kwn2 nk taw x, arynie birthday kawan aku..maisarah namenye...tp kteorg celebrte birthday dye semlm..smlm ade sorg kawan aku nie aizan namenye,,dye suh aku b'pakat ngan dye nk wat kejutan kat mai nie..aku pn on je la..hehe kteorg pegi kat tesco, nilai..yg mai ngn aizan nie 1 time pegi situ,,tp nseb baek la aku pnh pegi skli ngn mmber2 aku dulu,,taw la sket selok belok kat situ...


kteorg pn beli la brg2 cket kat situ..tp mai mmg belnje sakan gak la semalam..haha aku pn teman la mai beli brg2,,yg aizan lak mmg busy,,bese la nk wat suprise kan kawan,,so dye g jauh2,,ngh planng somethg..rupe2 nye dye pegi beli kek ngn sorg mmber dye,laki..


lepas abis beli brg,,perot lak terase lapar,,huhu aku ngn mai pun pegi la beli mknn kat medan selera tesco tu..aku beli mushroom chicken rice,,mai ngn aizan lak salt fish chcken rice(ye kot cmtu nme ye)..mmg sedp gak la mknn kat situ..kteorg pilih tmpt mmg yg strategik gak la,,jauh dari org..hehe bese la nk celebrate birthday mmber,,hehe pastu mai tanye la aizan nie hilang mane? aku pn jwb la ntoh..hehe padahal aku taw da aizan pegi mne..pastu tetbe2 dtg la aizan ngn sorg dak laki(kwn dyeorg wktu skol mengh dulu) bawak kek..comey ga kek tu..so,,pe lagi mmg t'kejut + t'hru la mai waktu tu..hehehe klaka tengok muke dye waktu tu...hehe


pastu kteorg pn b'gmbr la b'same2...kat bwh nie la gmbr yg smpat ak amk ngn mereka,,,

aizan&mai



aku&mai




sanah helwah mai!!


kepada mai,,aku doakan semoga kau selalu murah rezeki dan bahagia didunia dan akhirat..jangan lupekan aku yekk...hehe

ok la,,itu saje yg aku nk cite kat kawan2..jumpe lagi yekk..daa~~



Saturday, March 12, 2011

~SMA AL-ATTAS sentiasa di hati~

Posted by Marlya Asri at 7:31 PM
reaksi korang? 
9 orang komen pasal cerita kat atas
assalammualaikum kawan2,,pernah dengar nama SMA AL-ATTAS x? sma al-attas tu dulu skolah aku. kiranya skg nie skolh tu da jadi bekas skolh ak la.. tp aku sentiasa rindu kat skolh tu..skolh tu byk bagi kenangan kat aku..dari aku form 1 smpi la aku form 5..kenangan paling banyak yang aku x bole lupe ialah waktu aku form 5 la.. emm kat skolah al-attas nie la byk suka, duka, sakit dan sihat yang aku pnh lalui kat sini.. rindu sgt waktu tu,,rase cam nak putar blk waktu tu,,,mcm nak skolah blk kat situ..huhu


emm,,law korang nk taw,,aku nie nakal gak..hehe tp waktu form 5 la nmpk kenakalan aku tu..hehe
walaupun aku nie dilantik jadi ketua asrama, tp aku nie jugak ketua wat nakal nagn member2 aku..hehe t'ingat wktu exm spm dulu,,kteorg 'terbang' keluar pegi bandar..warden xtaw pn yang kiteorg kuar..bile smpi kat bandar, mule la men nyorok2,,hehe nmpk je 'orang' al-attas,cepat2 masuk market..hahaha mmg klaka waktu tu..


pastu, penah gak kteorg curi2 kuar pegi beli mknn kat warung dpn skolh..kteorg lapar mlm tu,,so de mmber ak nie ajak la gi beli mknn kat situ,,tp aku juz tempah je la..pastu bole lak mlm tu hujan..tp disebbkn lapar, mereka2 tu pn kuar la jugak pegi beli,,,warden xtaw pn kami org wat keje tu,,hehe tp sume nie berlaku waktu exm spm la..sume budak2 asrama da balik kg masing2..seronok sbb dapat cuti..tinggallah kami budk2 form 5 kat hostel tu..so,, hostel tu pn jadi la cam hak milik kami sume..haha


haa,,lagi 1 kengn yang aku mmg xbole lupe..aku penh b'gaduh ngn sorg mamt nie(tp skg da jadik mmber baek la)..mmg terok gak la kiteorg gadoh..smpi xb'tego bape bulan ntoh,,aku pn x ingat..pas2 satu ary nie,,aku geram sgt kat dye,,so aku hadiahkan la something kat dye..haha korg nk taw ape yg aku hadiahkan?? jeng..jeng..jeng...aku hadiahkan kat dye 'princess of frog'..haha mmg klaka tgok muke dye waktu dpt hadiah tu..t'kejut+ takut..penakut katak gak rupenye dye,,,sory ye kwn..hehe pas2 korg nk taw pe  tndakn yg dye wat kat aku?? dye tendang meja aku..pastu mmg kteorg gaduh terok gak la..aku lak mulut xreti nk bertapis,,pakai ckp je..huhu pastu tbe2 dtg la sorg hero kelas aku mententeramkan keadaan kami..hehe
nseb bek hero tu ade,,law x makin terok la kami b'gaduh..huhu tp skng nie kami da jadik kawan baek..hehe xde da nk gadoh2 da..tu sume da jadik kenangan kat kami..=)


aku betul2 rindu kat skolah tu..emm,,ntoh bile la aku dapat pegi lawat skolh tu yek..t'ingin nk pegi,tp cam xde mase lak..huhu nk ajak kawan2,,dyeorg sume busy..maklumlah sume da msuk u n kolej,, so ramai la yg busy..law de yg keje lak,,xtaw bile cuti..huhu 


kepada kawan2 aku ex al-attas,, aku rndu korg sume..bile yek kite ley dpt jumpe ag dan kumpul same2 cam dulu?? rindu sgt2 waktu al-attas dari form 1 smpi form 5..aku harap walaupun kite sume da jauh dan masing2 lak busy,,korg xlupekn kenangan kat al-attas tu. aku jugak harap korg x lupe kat mmber korg yg nie yek..hehe miss u all sooo muchhh!!!hehe



~THANKS COZ BEING MY FRENZ~
 

Marlya's Blog! Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei