Monday, September 16, 2013

Bengkel fotografi & videografi

Posted by Marlya Asri at 6:28 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
unit multimedia & dokumentasi iCEPS9 telah mengadakan bengkel fotografi & videografi bersama Elhazen Studio dan CST Production.. aku sebagai salah seorang ajk unit ini memang sangat lah beruntungkan sbb dapat berjumpa dgn orang2 dari Elhazen dan CST itu sendiri.. mereka2 tersangatlah sporting dan mmg terbaik!! banyak ilmu yg dapat dari mereka2..
dulu aku x pernah pun terpikir nak join unit media ni..rupa2nya ada hikmah yang tersembunyi..lepas aku belajar cara2 fotografi dr Elhazen, tiba2 timbul minat dalam bidang ini..mmg sgt2 enjoy!



bersama CST Production..siap pakai baju sekolah lagi! haha
#CSTATTACK



bersama ELhazen Studio dan peserta bengkel


behind the scene bengkel fotografi & videografi


kat bawah ni pulak my first trying in photographying..hahaha
sila jangan gelak~




sila fokus pada air yg menitis yek~


thats all from me! 

P/S:
jom ke iCEPS9!!
26-29 SEPT 2013
bertempat di pusat sukan USIM




Wednesday, May 8, 2013

bersyukurlah!

Posted by Marlya Asri at 12:07 AM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas



di luar pintu sebuah restoran yg terkenal KFC, duduk seorang lelaki tua berbangsa cina, sedang memikul satu bungkusan plastik yang sarat dengan sesuatu..rupa-rupanya lelaki tua tersebut memikul sampah sarap..dan tiba-tiba 1 perasaan kasihan,sedih, simpati semua bercampur menyelubungi diri..
pakcik tersebut mengintai2 akan kami yang sedak enak menjamu ayam, sedangkan pakcik tersebut hanyalah makan dari sisa buangan orang lain..ya Allah, pertama kali aku berjumpa seseorang yg berkeadaan seperti pakcik ini..dia tidak meminta tetapi dari pandangan mata nya, aku tahu lelaki tua itu sgt mengharapkan sesuatu..
tp malangnya tiada apa yang dapat aku berikan,,melainkan cuma tinggal satu cawan air pepsi..lantas aku menuju ke pintu, lalu menghulurkan air tersebut kepada lelaki tua itu..aku tahu lelaki itu sangat gembira..walaupun hanya 1 cawan air..dari jauh aku melihat pakcik tersebut tidak minum air tersebut..dalam hati ku, mungkin dia ingin simpan untuk anak @ cucu dia..
aku bersyukur pada mu ya Allah atas nikmat dan kesenangan yang telah Kau berikan kepada kami.. 
sesungguhnya lelaki tua itu telah mengajar ku 2 perkara..
1. sentiasa bersyukur
2. jangan pernah meminta-minta walaupun dalam kesusahan

terima kasih Ya Allah kerana kau telah mempertemukan aku dengan insan tersebut..
alhamdulillah

itu sahaja yg dapat aku coretkan..
kejadian nie berlaku di Kuching, sarawak

Friday, March 8, 2013

novel oh novel !

Posted by Marlya Asri at 7:36 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas


hello, ,,hai,,konnichiwa!!
aih, sejak bile aku pandai ckp jepun nie?? haha

dah lame x menconteng kat blog nie sejak bukak sem hari tu..
sebenarnye nak lepaskan @ luahkan geram kat blog nie..sabar je lah yek blog..huhu

mama!!! 
bulan nie je aku dah beli 5 novel!!! huhuhuhu
aku pun x tahu kenape lah aku boleh beli sampai banyak tuh...
melayang duit ku~ hhmmmm

aku nie, pantang jumpe kedai buku mesti nak singgah..
lepas tuh, pergi ke rak novel..
bile dah jatuh hati kat 1 novel,
mula lah nak beli, x pikir panjang dah..
x cukup 1, aku beli sampai 2 !!! huhu

sebab tu lah aku x nak pergi kedai buku..
beli barang yg penting sikit je, novel je lebih..
eemm,,nafsu3!

sometime, i want someone to be my financial advisor!
tp siapa? huhu

kalau cerita kat mak aku nie, 
jawab nye, kene tadah telinga dulu lah..
pastu nanti x pasal2 ungkit pasal jodoh pulak..
maa, adik baru 21 tahun..ooppss, iye ke eden 21 nie..haha
alah, 21 lah kan, bulan 6 nnt baru cukup umur 22..haha

eh, tetibe melalut ke cerita lain pulak..
emm,,bile pikir pasal novel tuh, menyesal pun ade beli..
tp xpe, try to husnuzon..hehe
membace kan baik utk kesihatan..(eh, iye ke) 
isi masa terluang..hehe

okey, ni lah senarai novel yg aku baru beli..
1. qaseh nuralia imani
2. akhir sebuah cinta
3. angel in the devil's suit
4. maid
5. jangan merajuk sayang

antara 5 novel tuh, yang paling aku suka baca qaseh nuralia imani..
dan untuk pengetahuan sesiape yang x baca novel tuh, novel x jiwang okey!
cuma orang yang baca novel je paham~ hehe


 3 of 5 novels that i bought..huhu


aku sebenarnye lebih prefer novel thriller,
aku suka baca sesuatu yg mncabar..
curiosity aku sangat tinggi~ hehe
tp sejak akhir2 nie, aku banyak beli jenis novel yang kat atas tuh..
haha,,aku pun x tahu kenape..maybe sebab jalan cerita dia yang kelakar kot..hehe

ok lah..papai!! 
sayonara!!



Friday, February 1, 2013

nothing, just nonsense

Posted by Marlya Asri at 6:42 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas

dah lame x mengupdate blog nie,,
sejak abis exam, 
dah x amik taw dah..kesian my blog!

xde apa nak di kongsi,,
cuma sejak akhir2 nie,
my feeling----> fluctuate ! 
sedih, gembira, berdebar2, gemuruh..
semua yg name nye feeling, semua ade! haha

aku pun x taw,,x pernah ade feel mcm nie..hehe
maybe, hati aku dah terbuka untuk seseorang x...hahaha
nonsense

tp,,bila aku sms dgn si dia, 
terasa sentiasa nak gelak..
walaupun hati nie dah tertutup nak suka kat sape2 dah...
bunyi macam kecewa je kan..haha
tp masa silam, perlu dibuang..
masing2 dah ade kehidupan sendiri..

haa,,baru2 nie, my kakak kembarku telah dirisik oleh
her bf lah kan...
tp yg x boleh nak duduk diam pulak,
makcik2 tersayangku pulak yg tiba2 nak amik berat pasal aku..haha
ade ke patut, dyeorg suruh aku cari calon cepat2...
macam lah calon tuh boleh petik dari pokok je...
(kan best kalau macam tuh) heheeh
tp, buat masa sekarang x terbukak lagi kot nak suka kat sape2..
biarlah masa yg menetukan..
tringat kata2 'si banker'
setiap orang dah ditentukan jodohnya semasa 4 bulan dlm perut lagi kan..hehe

hmmm,,mane lah taw jodoh aku dgn 'si banker' tuh.. hohoh
merepek lagi...haha

p/s untuk awak yg pernah saya suka dulu,,
terima kasih sbb pernah wat sy rasa macam mane rasa sukakan seseorang,,
menangis, sedih, gembira..
saya doakan awak bahagia bersama si dia..
aok x gitaw pun, koi dah taw..
walaupun dulu pernah ckp,,klau masing2 suka kat org lain,
kena bgtaw..
tp x pe... Allah dah tunjukkan segala2 nya... 
mungkin ade hikmahnye kan..hehe

mood yang x sabar sgt----> going to bangkok!!!
yeayyyy!!!




Sunday, December 30, 2012

Exam Mood!

Posted by Marlya Asri at 10:02 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
Exam! aku datang!
musim exam dah nak tiba...
majority of student university sibuk dengan buku masing2...
cuti study week selama seminggu nie,
ibarat emas..
revision semua subject..
sem nie agak tough bagi aku..
bcoz most of subject,,
calculate,,calculate,,calculate
reading,,reading,,reading...huhu
begitulah kehidupan aku sebagai 
seorang accounting student...
exam aku start 5/1/2013
abis,,17/1/2013
just nak wish..
kepada sesiapa yang nak exam tuh,,
good luck!
sentisa pikir positif yek...
always put our trust to Allah for everything k! ^_^

p/s: wish me luck for the exam...
doakan jugak aku x sakit yek time exam nanti..huhu..insyaAllah..

Saturday, December 29, 2012

BBQ's Time!!

Posted by Marlya Asri at 11:26 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas

hari nie, kelas aku ade buat bbq..
tp yg dtgnye cume 11 org saje..
bole lah..janji ade yang datang..
dan kesemuanya perempuan je yg datang..
lelaki?
alah, dyeorg ade ke xde ke same je kat kelas aku tuh...
mereka2 tuh mcm biskut..
kejap ade, kejap hilang..

kiteorg start pada pkol 2...
nak nyalakan api?
mmg mngambil masa..
tapi alhamdulillah,,x sampai 1 jam kami hidupkan bara api tuh..
tanpa lelaki pun kami dapat buat! heheh

asap...asap..asap...
muka masing2 ceria je..sebab dpt hidupkan bara api tuh!
usaha tangga kejayaan! yey!

then,,time to bakar2! yeye..

khusyuk betol kawan2 aku nie...


nampak sedap kan?? hehe

tengah sedap2 kami membakar, golek2 ayam tuh,,
tetibe hujan turun...
masing2 angkut barang2 naek ke gazebo (pondok)
pastu yg tinggal jaga ayam,,
aku, aysyah, huda, anis, dan billa..
yg mcm kelakar nye,, huda baca doa kuat2..
doa mintak berhenti hujan..
dan,,alhamdulillah x lama tuh hujan pun berhenti..
terima kasih ya Allah...
sempat jugak lah bermandikan hujan sekejap..hehe

tp paling teruja...
subhanAllah,,,
tasik di kawasan tempat kami bbq tuh,, 
time hujan,,sgt2 cantik...
rase teruja sgt2! hehe


sebelah tu lah tasik usim...
hanya di FEM (fakulti aku) hehehe

then,, time to makan2!!!
time nie x sabar rase nak mkn ayam bakar yg dibakar sendiri...hehe
alhamdulillah,,sedap sgt! hehe


bila perut dah lapar,, masing2 cuma nampak mknn je! haha
ayam..ayam..ayam..

dah abis makan,, masa untuk bersuka suki!

muka gembira lepas makan! hehe



senyum... ^_^


memang sangat2 seronok...
rugi sangat sape2 yg x join kami...haha
tapi yg x seronoknye..
tudung + baju bau asap!! huhuhu
tapi x ape,, berbaloi...ngee


p/s : berharap semoga ukhuwah yg terjalin ni berkekalan sampai syurga..aamiin






Thursday, December 27, 2012

aku berMusafir!

Posted by Marlya Asri at 7:10 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalammualaikum...

hari yg sangat2 penat lah jugak..
sebabnya aku bermusafir dr rumah aku ke nilai.. (kira musafir jugak lah tuh)
dengan lafaz bismillah dan niat musafir, aku keluar rumah..
dgn menaiki kereta ayah aku..

bertolak dalam pkol 10 pagi selepas sarapan,,
dari gambang ke kuala klawang..
sepanjang tuh aku tido! 
sory lah abah,,mmg dah penyakit adik suka tidor dlm kereta..
hehehe
bak kata mak aku,,aku nie pantang kereta berjalan seket terus lentok! haha
selama 4 jam tuh,,ade lah jugak aku terjaga,,
itu pon sebab kereta berhenti..hewhew
mmg x boleh nak buat teman driver betol! haha

dah sampai di kuala klawang,,
berhenti makan tgh hari jap..
abah aku terpaksa tinggal kan aku,,sebab abah aku ade kerja..huhu
papai abah!
so, terpaksalah naik bas pulak ke seremban..
terpaksa jugak tggu bas selama 1 jam..huhuh
sedang aku menunggu bas, seorang nenek datang ke arah aku..(tetibe ayt skema)
nenek tuh bahasakan diri dia wan..
rupenye die nak mntak tolong aku tolong call kan anak die..
wan tu x pandai nak guna handfon, so dye mntak lah tolong 
ajarkan dia mcm mana nak call org..
aku pun ajar je lah..
lepas tuh, ade lah jugak sembang2 sket..(pandai jugak aku mnyembang ngn nenek yek) hehe
pastu wan tu siap ajak aku pergi rumah dia lagi..
makan rambutan!
dalam hati,,sedapnya rambutan!
tp,,x bole,,next week dah exam..huhu
sory lah wan,,x dpt nak singgah..lgpun perjalann sy masih jauh..huhu

time dalam bas pun,
sebelum wan tuh turun dari bas, sempat salam dgn wan..
pastu wan siap tunjuk rumah dia, jemput ke rumah makan rambutan! 
ntah bila dpt jumpe dgn wan tu lagi...

sepanjang perjlnn nk ke seremban,,
sempat nikmati keindahan ciptaan Allah..
subhanaAllah..
sgt cantik,,sebb ternampk air terjun,,tepi jln je..hehe

sampai di ktm seremban..
tggu ktm selama setengh jam...
then,, NILAI,,i'm back!!
sebelom balik hostel, aku singgah surau..
solat jama' asar-zohor..
nak ke hostel aku, aku naek teksi..

alhamdulilllah,,sampai jugak aku ke hostel nie..
alhamdulillah,, Allah permudahkan perjalann aku..
hari ni, aku naik 3 pengangkutan awam!
1- bas
2- ktm
3- teksi

tetibe rase..
wah! marlya dah pandai berdikari lah! hahah
(mcm lah selame nie aku xprnh jln sorg2) 
lepas nie aku dah berani nak jalan sorang2 dah!
yey!! hehehe
sbb aku taw..
Allah always be with me..insyaAllah.. ^_^

 

Marlya's Blog! Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei