Sunday, December 30, 2012

Exam Mood!

Posted by Marlya Asri at 10:02 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
Exam! aku datang!
musim exam dah nak tiba...
majority of student university sibuk dengan buku masing2...
cuti study week selama seminggu nie,
ibarat emas..
revision semua subject..
sem nie agak tough bagi aku..
bcoz most of subject,,
calculate,,calculate,,calculate
reading,,reading,,reading...huhu
begitulah kehidupan aku sebagai 
seorang accounting student...
exam aku start 5/1/2013
abis,,17/1/2013
just nak wish..
kepada sesiapa yang nak exam tuh,,
good luck!
sentisa pikir positif yek...
always put our trust to Allah for everything k! ^_^

p/s: wish me luck for the exam...
doakan jugak aku x sakit yek time exam nanti..huhu..insyaAllah..

Saturday, December 29, 2012

BBQ's Time!!

Posted by Marlya Asri at 11:26 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas

hari nie, kelas aku ade buat bbq..
tp yg dtgnye cume 11 org saje..
bole lah..janji ade yang datang..
dan kesemuanya perempuan je yg datang..
lelaki?
alah, dyeorg ade ke xde ke same je kat kelas aku tuh...
mereka2 tuh mcm biskut..
kejap ade, kejap hilang..

kiteorg start pada pkol 2...
nak nyalakan api?
mmg mngambil masa..
tapi alhamdulillah,,x sampai 1 jam kami hidupkan bara api tuh..
tanpa lelaki pun kami dapat buat! heheh

asap...asap..asap...
muka masing2 ceria je..sebab dpt hidupkan bara api tuh!
usaha tangga kejayaan! yey!

then,,time to bakar2! yeye..

khusyuk betol kawan2 aku nie...


nampak sedap kan?? hehe

tengah sedap2 kami membakar, golek2 ayam tuh,,
tetibe hujan turun...
masing2 angkut barang2 naek ke gazebo (pondok)
pastu yg tinggal jaga ayam,,
aku, aysyah, huda, anis, dan billa..
yg mcm kelakar nye,, huda baca doa kuat2..
doa mintak berhenti hujan..
dan,,alhamdulillah x lama tuh hujan pun berhenti..
terima kasih ya Allah...
sempat jugak lah bermandikan hujan sekejap..hehe

tp paling teruja...
subhanAllah,,,
tasik di kawasan tempat kami bbq tuh,, 
time hujan,,sgt2 cantik...
rase teruja sgt2! hehe


sebelah tu lah tasik usim...
hanya di FEM (fakulti aku) hehehe

then,, time to makan2!!!
time nie x sabar rase nak mkn ayam bakar yg dibakar sendiri...hehe
alhamdulillah,,sedap sgt! hehe


bila perut dah lapar,, masing2 cuma nampak mknn je! haha
ayam..ayam..ayam..

dah abis makan,, masa untuk bersuka suki!

muka gembira lepas makan! hehe



senyum... ^_^


memang sangat2 seronok...
rugi sangat sape2 yg x join kami...haha
tapi yg x seronoknye..
tudung + baju bau asap!! huhuhu
tapi x ape,, berbaloi...ngee


p/s : berharap semoga ukhuwah yg terjalin ni berkekalan sampai syurga..aamiin






Thursday, December 27, 2012

aku berMusafir!

Posted by Marlya Asri at 7:10 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalammualaikum...

hari yg sangat2 penat lah jugak..
sebabnya aku bermusafir dr rumah aku ke nilai.. (kira musafir jugak lah tuh)
dengan lafaz bismillah dan niat musafir, aku keluar rumah..
dgn menaiki kereta ayah aku..

bertolak dalam pkol 10 pagi selepas sarapan,,
dari gambang ke kuala klawang..
sepanjang tuh aku tido! 
sory lah abah,,mmg dah penyakit adik suka tidor dlm kereta..
hehehe
bak kata mak aku,,aku nie pantang kereta berjalan seket terus lentok! haha
selama 4 jam tuh,,ade lah jugak aku terjaga,,
itu pon sebab kereta berhenti..hewhew
mmg x boleh nak buat teman driver betol! haha

dah sampai di kuala klawang,,
berhenti makan tgh hari jap..
abah aku terpaksa tinggal kan aku,,sebab abah aku ade kerja..huhu
papai abah!
so, terpaksalah naik bas pulak ke seremban..
terpaksa jugak tggu bas selama 1 jam..huhuh
sedang aku menunggu bas, seorang nenek datang ke arah aku..(tetibe ayt skema)
nenek tuh bahasakan diri dia wan..
rupenye die nak mntak tolong aku tolong call kan anak die..
wan tu x pandai nak guna handfon, so dye mntak lah tolong 
ajarkan dia mcm mana nak call org..
aku pun ajar je lah..
lepas tuh, ade lah jugak sembang2 sket..(pandai jugak aku mnyembang ngn nenek yek) hehe
pastu wan tu siap ajak aku pergi rumah dia lagi..
makan rambutan!
dalam hati,,sedapnya rambutan!
tp,,x bole,,next week dah exam..huhu
sory lah wan,,x dpt nak singgah..lgpun perjalann sy masih jauh..huhu

time dalam bas pun,
sebelum wan tuh turun dari bas, sempat salam dgn wan..
pastu wan siap tunjuk rumah dia, jemput ke rumah makan rambutan! 
ntah bila dpt jumpe dgn wan tu lagi...

sepanjang perjlnn nk ke seremban,,
sempat nikmati keindahan ciptaan Allah..
subhanaAllah..
sgt cantik,,sebb ternampk air terjun,,tepi jln je..hehe

sampai di ktm seremban..
tggu ktm selama setengh jam...
then,, NILAI,,i'm back!!
sebelom balik hostel, aku singgah surau..
solat jama' asar-zohor..
nak ke hostel aku, aku naek teksi..

alhamdulilllah,,sampai jugak aku ke hostel nie..
alhamdulillah,, Allah permudahkan perjalann aku..
hari ni, aku naik 3 pengangkutan awam!
1- bas
2- ktm
3- teksi

tetibe rase..
wah! marlya dah pandai berdikari lah! hahah
(mcm lah selame nie aku xprnh jln sorg2) 
lepas nie aku dah berani nak jalan sorang2 dah!
yey!! hehehe
sbb aku taw..
Allah always be with me..insyaAllah.. ^_^

Friday, December 7, 2012

jalan-jalan ke singapore

Posted by Marlya Asri at 8:37 PM
reaksi korang? 
2 orang komen pasal cerita kat atas
assalammualaikum..

hallo,,hallo !
tuh trademrk uncle singh, tourist guide kiteorg..hehe


okey,,hari ni aku nak ceritakan pasal trip 
aku ke singapore pada 1/12/2012

30/11/2012 =
 berkumpul pada pkol 11 mlm dan bertolak ke singapore dgn menaiki bas

1/12/2012 =
 3.30 pagi : kami smpai di RNR Gelang Patah,, kami tidor, mandi dan solat
7.00 pagi kami brtolk ke singapore
7.30 pagi : kami smpi ke imigresen singapore..
tp 1 perkara yg sedih berlaku,,slh seorg dr kami x dpt lepas dr imigresen tuh..
sebb dye adelah foreigner dr libya, dan x de visa, dan jugak ade kaitan ngn al-qaeda..huhu
aku pun x bape paham jugak sbnrnye..
tp kesian sgt foreigner tuh, atau name sbnr dye Khalifa..
dr sblom nk pergi singapore lg, dye mmg sgt brsemgt..
dye salu contact ngn kami dan tye pasal singapore tuh...
8.15 : kami sampi di singapore..uncle singh menceritakan ape yg ade kat singapore,
bangunn2 dye..
(tetibe aku rase mcm same je kat malaysia)
tp bg aku,singapore mmg negara yg bersih..
bak kate uncle singh,, Singapore is FINE...
9 pagi : kami singgah di taman merlion.. kat situ kami sempat lah brgmbr dgn anak dan ibu lion..
10 pg: kami singgh di 1 tempat (aku lupe name tmpt tuh ape..hehe) tp ade lah jugak
aku beli brg kat situ, utk ahli group LA aku..
11 pagi: kami smpai di CHINATOWN.. kat situ sume brg2 dye murah2..
aku beli keychain... 36 = 10 dollar shj... mmg murah..
1 ptg : kami ke Arab street.. kat situ, kami makan, mandi dan solat..
3.00 ptg: kami brtolak ke Sentosa Island.. (part yg agak seronok)
3.45 ptg: kami smpai disana..mmg cntik..byk permainn, bnggunan dan taman2..
dan semestinya lah byk gambr yg kami amik..
masing2 posing mcm model..haha
5.15 ptg: kami brmain luge (mcm go kart jugak)
mmg seronok,,xpuas kot main..hehe
pastu kami naek cabel car..(gayat sgt!) huhu
7 ptg: kami pusing sentosa island dg bas dan moving tram,,
8.30 mlm: kami tgok song of the sea! mmg seronok..dah lah dduk depan sekli pulak tuh..hehe
10 mlm: kami bertolak blik..
papai singapore!

kat bwh nie ade beberapa gmbr..x boleh letak sume..
hope enjoy! hehe



kat belakag kiteorg tu lah ibu lion..






our group...
cume aku, dan kwn aku lg 2 org je budak tahun 3..
yg selebihnye tahun 4..


bersama anak lion..hehe


with uncle sigh! our tourist guide..hehe


hahaha




first time masuk tokong!












kami solat di masjid sultan 


welcome to sentosa island!






kat dlm tuh lah universal studio..
klau nak masuk, kene byr 70 dollar singapore













yg besar tu lah bapak lion!


with kak mufidah..


depan muzium 


guess.. which one my hand..hehe

LUGE! 


sgt gayat + seram sbnrnye! huhu












mkn dulu sblom nak masuk song of the sea..
maggi je yg mmpu..huhu


        
antara watak2 dlm song of the sea..





comel kan kartun belkg tuh! 
transparent dr air..sgt kreatif!





seronok lah jugak ke sana...dpt merasa jugak
ke oversea lah sgt..hahaha =P


 

Marlya's Blog! Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei