Wednesday, January 25, 2012

OMBAK RINDU versi taubat :)

Posted by Marlya Asri at 12:40 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas



best sgt lagu nie...lagi best dari lagu ombak rindu yang sebenar..=D
slmt mndengar~ ^_^


Sunday, January 22, 2012

~fun with frenz~

Posted by Marlya Asri at 6:45 PM
reaksi korang? 
0 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum!!!

ai!! hari nie seronok sgt.....sbb...hari nie aku pergi BUKIT GAMBANG WATER PARK!!heheh
aku n kawan2 aku..aku, diana,amira,lia, farhanah, adik farhanh(jaslina), sukma n wahida...kiteorg pergi dalam pukul 9 pagi..smpai nak dekat pukul 9.20 am kot...rumah aku ngn gambang water park dekat jerk..dlm 15 minit kalau naik kereta..hehe

sampai je kat sane, aku ngan farhanah beli tiket..ramai jugak lah orang yg datang..mybe ade family day kot..almaklumlah cuti raya...hehe   
lepas beli tiket, kiteorang pegi ke kauter top up..pastu kiteorg simpan barang kat loker yg disediakan,,tp bukan free taw,,kena bayar 'rm15'..mahal kan..huhu  pastu, lia n diana pegi sewa pelampung..kteorg sewa 2 pelampung je sbb 1 pelampung rm20 (cmpur sekli ngn deposit)...

first yg kiteorg maen kat water park tuh, kiteorg basahkn pakaian kteorg kat Coco Beach....pastu baru lah kiteorg maen Family Raft Ride...mmg seronok...smpai nk terkeluar ank tekak rase mnjerit..huhu
pastuh, aku n farhanah maen Canopy Slide..nie pun mmbuatkn kteorg mnjerit gak,,huhu
diana n lia maen Crystal Slide...aku n farhanah pun maen Crystal slide gak..mmg seronok!!hehe
wahida x berani nak maen...
pas maen canopy n crystal slide, kami pergi ke Glacier River...aku, diana n lia 1 pelampung..wahida n farhanah 1 pelampung..amira n sukma xtaw hilang ke mana da time tuh....emm,,.boleh dikatekan 2 kali jugak lah kteorg pusing kat Glacier River tuh..hehe
haa,,yg paling seronok sekli time kat Piranha Bucket..walaupun kat situ tmpat untuk budak2 je,,tp kat situ seronok sbb menunggu utk disimbah oleh pirnha tu la yg best..hehe aku x reti nk cerita cmne t sesape yg pernah pergi tu, mereka2 taw lah cmne..
nie lah Piranha Bucket
(pic nie aku amik kat blog org, sory tuan punye blog)

pastuh kteorg cuba lak maen 6 Lane Racer...lia la yg nk sgt maen mnde nih...so, kteorg pun maen lah..time kat atas tuh mmg gayat sgt,,,huhu (sbb aku nie takut gayat) tp aku try gak maen..pas life guard tuh tiup wisel, aku x pas nk turun pun,,huhu (agak malu jugak sbnrnye)..kali kedua aku try, alhamdulillah berjaya gak aku mnyusur turun..time nyusur turun tuh, rasa cam jd superman lak,,eh silap superwomen lak..hehe
tp time aku turun tuh aku sbnrnye tutup mata, sbb aku gayat!!huhu bile da smpi kat bwh, jntung aku brdegup kncang sgt, pstuh kaki aku ketar sgt2..rase cam x bole nk berjalan je...huhu
p/s:(dah serik nak maen Lane Racer dah!!)

pas maen 6 Lane Racer, kiteorg lepak2 kat Coco Beach...da bosan, kteorng pergi maen utk yg kali kedua Fmily Raft Ride..kteorg letak pelampung kat tepi 1 bnggunn....pastuh kiteorg pun pergi ke Family Raft Ride..ramai sgt org nk naek mnde alah tuh..lame jugak lah kteorg bertur...dah abis maen, kteorg nk amik la pelampung yg kitorg tggl wat smntara waktu tuh, tp malangnya pelampung kiteorg da kena CURI!!!huhu
hmba Allah mana lah yg BAIK sgt ambik pelmpung kiteorg tuh..huhu
kiteorg cari jugak, tp xjumpe2 pun..huhu
so, tggl 1 je lah pelmpung..nasib baik lah 1 pelampung lgi tuh amira n sukma pegang..

sblum kteorg balik, kteorg smpat lah ke Glacier River lg skli..cukup lh 1 round..kteorg pun blik..kiteorg blik dalam pkol 3 ptg jugak lah...mmg seronok!! credit to lia, farhanah, diana, wahida, sukma n amira...
kat bwh nie ade la beberape gmbar yg kteorg amik sblum blik rumh...

sblom maen

time nk blik dah
lia,aku,diana,farhanah

muke ceria je sume,,hehe


*p/s: sbnrnye aku da pergi da sblom  nie..nie yg kali kedua lah,,hehe

ok lah,,setakat nie je cerita aku,,nnt aku law ade pape yg best lagi aku cerita lagi yek!! ok daa~
assalamualaikum~ ^_^v
klik sini kalau nk taw pasal gambang water park..kat blog dye nih dye ade letak pic2 game yang aku sebut kat atas tuh..=) 

~miss u my dear BLOG!!!~

Posted by Marlya Asri at 2:00 AM
reaksi korang? 
1 orang komen pasal cerita kat atas
assalamualaikum!!!
ape kaba wahai blog ku?heheh da lame x mnconteng kat cnie..(rindu)...maklumlah busy dengan exam..(konon)
alhamdulillah dah habis jugak exam sem 3..sekarang nie aku cuti!! hoorayy!! hehe,,cuti sebulan kot..ngee~
emm,,aku belom decide lagi nak wat ape cuti sebulan kat rumah nie..tp esok, my twin ajak aku pergi gambang waterpark ngan kawan2 aku jugak..hehe da lame kot aku x pergi waterpark...sedang elok lah, baru je abis exam, pastu dpt release tension kat waterpark pulak,,mmg seronok la kan..hehe (dalam hati berbunga2)ngee~

ok lah,,xtaw da nak cerita pasal ape,,cuma kat cnie nak lepaskan rindu kat blog aku nie je,,skrg nie da bertukar wajah dah..(almaklumlah skrg ngh mood anime)hehe

*x sabar nk tgok citer kat atas nie..hehe

ok lah my all lovely readers,,sampai kat cnie je,,nnt kalau ade cerita yang best2 aku conteng kat snie yek..lgipun blog aku nie mmg untuk diconteng pon..hehe
daa~ assalammualaikum!!
 

Marlya's Blog! Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei