Saturday, March 12, 2011

~SMA AL-ATTAS sentiasa di hati~

Posted by Marlya Asri at 7:31 PM
reaksi korang? 
assalammualaikum kawan2,,pernah dengar nama SMA AL-ATTAS x? sma al-attas tu dulu skolah aku. kiranya skg nie skolh tu da jadi bekas skolh ak la.. tp aku sentiasa rindu kat skolh tu..skolh tu byk bagi kenangan kat aku..dari aku form 1 smpi la aku form 5..kenangan paling banyak yang aku x bole lupe ialah waktu aku form 5 la.. emm kat skolah al-attas nie la byk suka, duka, sakit dan sihat yang aku pnh lalui kat sini.. rindu sgt waktu tu,,rase cam nak putar blk waktu tu,,,mcm nak skolah blk kat situ..huhu


emm,,law korang nk taw,,aku nie nakal gak..hehe tp waktu form 5 la nmpk kenakalan aku tu..hehe
walaupun aku nie dilantik jadi ketua asrama, tp aku nie jugak ketua wat nakal nagn member2 aku..hehe t'ingat wktu exm spm dulu,,kteorg 'terbang' keluar pegi bandar..warden xtaw pn yang kiteorg kuar..bile smpi kat bandar, mule la men nyorok2,,hehe nmpk je 'orang' al-attas,cepat2 masuk market..hahaha mmg klaka waktu tu..


pastu, penah gak kteorg curi2 kuar pegi beli mknn kat warung dpn skolh..kteorg lapar mlm tu,,so de mmber ak nie ajak la gi beli mknn kat situ,,tp aku juz tempah je la..pastu bole lak mlm tu hujan..tp disebbkn lapar, mereka2 tu pn kuar la jugak pegi beli,,,warden xtaw pn kami org wat keje tu,,hehe tp sume nie berlaku waktu exm spm la..sume budak2 asrama da balik kg masing2..seronok sbb dapat cuti..tinggallah kami budk2 form 5 kat hostel tu..so,, hostel tu pn jadi la cam hak milik kami sume..haha


haa,,lagi 1 kengn yang aku mmg xbole lupe..aku penh b'gaduh ngn sorg mamt nie(tp skg da jadik mmber baek la)..mmg terok gak la kiteorg gadoh..smpi xb'tego bape bulan ntoh,,aku pn x ingat..pas2 satu ary nie,,aku geram sgt kat dye,,so aku hadiahkan la something kat dye..haha korg nk taw ape yg aku hadiahkan?? jeng..jeng..jeng...aku hadiahkan kat dye 'princess of frog'..haha mmg klaka tgok muke dye waktu dpt hadiah tu..t'kejut+ takut..penakut katak gak rupenye dye,,,sory ye kwn..hehe pas2 korg nk taw pe  tndakn yg dye wat kat aku?? dye tendang meja aku..pastu mmg kteorg gaduh terok gak la..aku lak mulut xreti nk bertapis,,pakai ckp je..huhu pastu tbe2 dtg la sorg hero kelas aku mententeramkan keadaan kami..hehe
nseb bek hero tu ade,,law x makin terok la kami b'gaduh..huhu tp skng nie kami da jadik kawan baek..hehe xde da nk gadoh2 da..tu sume da jadik kenangan kat kami..=)


aku betul2 rindu kat skolah tu..emm,,ntoh bile la aku dapat pegi lawat skolh tu yek..t'ingin nk pegi,tp cam xde mase lak..huhu nk ajak kawan2,,dyeorg sume busy..maklumlah sume da msuk u n kolej,, so ramai la yg busy..law de yg keje lak,,xtaw bile cuti..huhu 


kepada kawan2 aku ex al-attas,, aku rndu korg sume..bile yek kite ley dpt jumpe ag dan kumpul same2 cam dulu?? rindu sgt2 waktu al-attas dari form 1 smpi form 5..aku harap walaupun kite sume da jauh dan masing2 lak busy,,korg xlupekn kenangan kat al-attas tu. aku jugak harap korg x lupe kat mmber korg yg nie yek..hehe miss u all sooo muchhh!!!hehe



~THANKS COZ BEING MY FRENZ~

9 orang komen pasal cerita kat atas:

tinta_ilmu on March 14, 2011 at 2:19 PM said...

huhu kenangan yg xkn dlupakan...
tumpang tnye spe ek hero tu??
lupe suda...

marlya asri on March 14, 2011 at 5:19 PM said...

spe tinta_ilmu nie yek??..
emm hidayat..hehe
igt lagi x dye?

farhanah on March 17, 2011 at 10:05 AM said...
This comment has been removed by the author.
farhanah on March 17, 2011 at 10:09 AM said...

owh hero tu...msty r knl...hihi
nk thu spe sy...cri la sndri..

marlya asri on March 17, 2011 at 7:04 PM said...

hahaha,,ko rupe ye fana...
ade blog gak upeye..hehe
thnks follow ye..=)

farhanah on March 18, 2011 at 5:29 PM said...

haha...msty la
ko pn jgn lpe follow ak ye...hihi

yayah hamidi on March 24, 2011 at 5:10 PM said...

salammmmmmm...hey marly.....

marlya asri on March 26, 2011 at 1:03 PM said...

w'salamm,,hai!!! hehe

mu'azz on May 9, 2011 at 5:41 PM said...

al attas pekan ke kat mne ni?

Post a Comment

 

Marlya's Blog! Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei